Onze Rode Duivels, inspiratiebron voor ondernemers

Foto: 
team Introduce supportert voor de rode duivels

We zijn zelf een elftal met een bondscoach, en dus volgt Introduce onze Rode Duivels op de voet. Uiteraard houden we van het spel, maar we vroegen ons ook af wat wij zelf of onze klanten kunnen leren uit hun succes.

We are all red, we are Belgium…

De slogan “We are all red, we are Belgium” is alom in het straatbeeld aanwezig. Het is evenwel geen holle slogan, getuige de topsfeer tijdens de afgelopen trainingen. Toby Alderweireld vertelde deze week het volgende in de Voetbalkrant "De sfeer zit echt heel goed. We zijn vrienden onder elkaar, maar zijn tegelijk ook professioneel. Iedereen weet waarom we hier zijn. Het is een mooie mix van een aangename sfeer en professionaliteit.".

Hoe gaat het met de sfeer bij jullie? Is het voor iedereen in jullie onderneming duidelijk in welke goal jullie de bal moeten neerleggen? Gaan alle werknemer voluit voor de beste scores? Springen jullie in elkaars armen bij een voltreffer?

Zie ik jullie nu heel bedenkelijk kijken? Nochtans is het ook in ondernemingen belangrijk dat de neuzen in dezelfde richting staan. Een goede teamspirit en synergie tussen teams, draagt bij tot betere resultaten en meer tevreden klanten.        

… but not the same

De positie van onze voetbalhelden berust niet op toeval maar op een inschatting van hun talenten. Hierin zit eigenlijk een mooie boodschap die nog meer mag doorgetrokken worden in het bedrijfsleven, namelijk dat elke speler, elke functie in een bedrijf, even noodzakelijk is voor een goed resultaat. Zonder goede verdediging sta je machteloos, hoor je geregeld in de voetbalwereld. Een onderneming heeft niet enkel verkopers en producenten nodig, maar ook de back-office en de ondersteunende diensten dragen aanzienlijk bij tot het succes. Zoek ook voor deze diensten toptalenten om de continuïteit van je bedrijf te verzekeren.  

Passie ontmoet talent

Als je de laatste matchen van de Rode Duivels hebt gezien, zal je wellicht het enthousiasme, de passie waarmee ze spelen zijn opgevallen. Het resultaat was er dan ook naar, zowel Panama als Tunesië konden enkel maar machteloos naar het scorebord kijken. Talent is zoals een zaadje, het groeit enkel in de juiste omstandigheden. Je kunt goed zijn in iets, maar als het je geen energie of voldoening geeft, hou je het niet vol. Wanneer je iets graag doet daarentegen vliegt de tijd voorbij en zie je jezelf met rasse schreden vooruit gaan. Passie is dus even belangrijk als talent. Hou bij je talentmanagementbeleid dus niet enkel rekening met de talenten maar tevens met de passie, de drijfveren, de motivatoren van je (toekomstige) medewerkers.    

Trainen, trainen, trainen

Een expert of toptalent worden is geen kant-en-klaar cadeautje dat je maar uit te pakken hebt om er mee te kunnen spelen. Het vraagt geduld, focus, doorzetting en veel training om er te komen. We zien ondernemingen vaak nog worstelen met het identificeren van potentieel en het voorzien van voldoende omkadering en training die ook talentvolle medewerkers nodig hebben om te groeien en zich verder te ontwikkelen. In deze war for talent is nochtans het identificeren van potentieel net zo cruciaal geworden om als onderneming continuïteit voor de toekomst te kunnen bieden. Bovendien geloven we doorsnee ook meer in een geslaagd huwelijk tussen een kandidaat en klant wanneer nog een zekere groei mogelijk is.  

De rust tussen twee wedstrijden is cruciaal

De Rode Duivels kregen een dag rust na hun knappe zegen tegen Tunesië, nuttig en motiverend. Wil je vitale of uitgeputte medewerkers? Ik vermoed het eerste, toch blijkt dat in veel ondernemingen niet evident te zijn en hollen de beste medewerkers van de ene deadline naar de andere. Zet medewerkers na een paar zware wedstrijden even op de bank. Het creëert ook kansen voor nieuwelingen om vooruit te gaan en hun talenten te ontdekken. Bij Introduce gaan we nog een stapje verder, naast een evenwichtige workload tussen de collega’s nemen we de tijd om over de middag ons hoofd even leeg te maken of leuke dingen samen te doen (yoga, wandelen, koken, …). Dan kunnen we er weer keihard tegen aan gaan in de twee helft.

 

Ook benieuwd of we iets kunnen leren uit de match deze avond? Waar haal jij je inspiratie om kritisch te kijken naar je onderneming? Wat loopt er goed bij jullie?

We kijken alvast nieuwsgierig uit naar jullie ervaringen en reacties.

 

Geschreven door collega Véronique Innegraeve op 28 juni 2018 #matchday