Millennials op zoek naar meer vrijheid en flexibiliteit

Foto: 

Volgens het World of Work onderzoek van Monsterboard dat plaatsvond bij 4114 werknemers in Europa, zijn millennials meer en meer op zoek naar vrijheid en flexibiliteit in hun job. De jonge garde uit Generation Y wil de mogelijkheid hebben om hun tijd flexibel in te delen. Daarenboven krijgen ze graag de kans om thuis te werken en hebben ze hier ook nood aan. 

Vrijheid en flexibiliteit

De behoefte naar vrijheid en flexibiliteit heeft ongetwijfeld iets te maken met de zoektocht naar een balans tussen werk en vrije tijd. Gian Zandonà, managing director van Monsterboard licht toe dat dit "nieuwe werken" op verschillende gebieden nog vrij nieuw is. Sommige werkgevers staan volgens Zandonà wat onwennig tegenover flexibel werken. Nochtans zou meer vrijheid en flexibiliteit zeer positieve effecten kunnen hebben. De motivatie en loyaliteit van jonge medewerkers kan zo enorm toenemen als je aan hun wensen tegemoet komt. Als werkgevers open staan voor flexibele werkuren en thuis werken, kunnen ze dit eveneens gebruiken als pullfactor in hun vacatures. 

Integratie werk en privé 

Maar het World of Work onderzoek verheldert ook andere noden en wensen van de millennials. Zo zouden ze veel belang hechten aan een goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden, maar ook aan een werkplek die dicht bij huis is. Ze willen zicht hebben op mogelijkheden in de toekomst en ook reisjes en uitjes met collega's worden gewaardeerd. Opnieuw lijkt integratie en organisatie van werk en privé de rode draad. 

Meer lezen over vrijheid, flexibiliteit en andere noden en wensen van Generation Y kan op de site van Managers Online