Let me introduce myself!

Foto: 

In deze blog vertelt Jenna over haar avonturen als stagiair bij Introduce. 

Even voorstellen... 

Wie ben ik? Jenna Bloem

Hoe oud ben ik? 22 jaar

Wat studeer ik? Bedrijfspsychologie en Personeelsbeleid

Wat zijn mijn hobby’s? Chiro (ook al heb ik ‘het leiding geven’ in september voorgoed achter me gelaten, toch blijf ik achter de schermen een helpende hand en spring ik in waar nodig) & sporten (maar nog steeds op zoek naar een nieuwe sport, een nieuwe uitdaging)

Wat is mijn favoriete reisbestemming? Westkust van Amerika, veruit het mooiste wat ik ooit in mijn leven heb gezien.

Levensquotes? Live for the moments you can’t put into words.

Toen ik op zoek was naar een stageplaats voor mijn laatste masterjaar aan de Universiteit van Gent zocht ik naar een gevarieerd en boeiend takenpakket waarbij meerdere aspecten van HR aan bod zouden komen. Bij Introduce komen vier pijlers aan bod: Rekrutering & Selectie, Interim Management, Assessment & Development Centers en Coaching.

Na een eerste ontmoeting met Introduce, merkte ik duidelijk een aangename sfeer op onder de collega’s. Ik wist dat deze stageplaats mij veel zou bij brengen.

Toen brak het moment aan: mijn eerste dag bij Introduce….

Een beetje onwennig en toch wel een beetje zenuwachtig, parkeerde ik mijn wagen voor het gebouw van Introduce. Wat zou me te wachten staan? Ik kon er mij niet echt iets concreets bij voorstellen. Zouden de collega’s me met open armen ontvangen? Zou ik het werk tof vinden? Allemaal vragen die me te binnen schoten toen ik naar binnen wandelde. Tien minuten later zat ik aan de ontbijttafel met een koffiekoek in de hand en enkele (toen nog) onbekende gezichten rondom mij. Ik werd onmiddellijk betrokken bij alles, zelfs tijdens de middagpauze werd ik meegevraagd om naar de winkel te gaan. Ik had mijn eerste ‘afspraakjes’ met elke collega afzonderlijk om zo de verschillende aspecten van het bedrijf te leren kennen.

Mijn eerste week bij Introduce

Al van de tweede dag werd ik warm gemaakt om tijdens de middagpauze mee yoga te beoefenen met Sarah en Britt. Misschien is hierbij de zoektocht naar een nieuwe sport ingevuld. Hoewel ik duidelijk niet zo lenig ben als de andere, vind ik het een leuke ontspanning onder de middag én je wordt er op termijn leniger van (hebben ze mij toch beloofd alleszins ;-)). De eerste week kreeg ik vooral heel veel uitleg en informatie. Toch mocht ik zelfstandig al een functieomschrijving opstellen. Wat voor de mensen van Introduce dagelijkse kost is én waarschijnlijk ook heel easy, merkte ik toch enige fierheid bij mezelf op toen ik deze opdracht tot een goed einde had gebracht. Ik kreeg ook mijn eerste echte opdracht waaraan ik mocht meewerken. Alles bij elkaar was het een interessante maar vermoeiende eerste week. Wie weet wat volgende week brengen zal…

Mijn tweede week bij Introduce

Na mijn eerste weekend als niet-student, waarin ik veeeeeel te veel wilde inplannen maar uiteindelijk uitgeput in de zetel belandde op vrijdagavond, was ik klaar voor mijn tweede week bij Introduce. Dinsdag mocht ik samen met Abigail deelnemen aan een opleiding over doelgroepenvermindering en loonoptimalisatie. Mijn eerste belevenis bij Introduce buitenshuis. Stilletjes aan begin ik mijn weg te vinden in het bedrijf. Ik begin mee te werken aan echte opdrachten. Zo heb ik al twee sollicitatiegesprekken mee gevolgd en ben ik bezig aan het ontrafelen van de geheimen van de jobsites. Vrijdag was eveneens mijn eerste intervisie-dag op de universiteit. Een moment om de voorbije twee weken te reflecteren en meer te leren over de stageplaatsen van mijn medestudenten. Ik heb alvast gemerkt dat ik er een heel goede stageplaats heb uitgekozen ;-). To be continued…