Introduce vernieuwt kwaliteitslabel Outplacement

26 Oct 2020
Introduce vernieuwt kwaliteitslabel Outplacement

HR dienstverlener Introduce, dat zich specialiseert in Interim management, Rekrutering & Selectie , Advisory en Assessment & Development centers, heeft ervoor gekozen om outplacement opnieuw toe te voegen aan hun dienstverlening.  Daarmee wil het bedrijf klanten ondersteunen die afscheid hebben moeten nemen van medewerkers, om wat voor redenen dan ook.

Outplacement is niet makkelijk

Een medewerker ontslaan is nooit makkelijk maar het wettelijk kader dat errond hangt is dat evenmin. Er zijn immers veel voorwaarden en wetten die moeten opgevolgd worden bij een ontslag. In sommige gevallen is outplacement dan een verplicht onderdeel, in andere niet. Om het bos door de bomen te blijven zien, kan het daarom goed zijn om een externe partner onder de arm te nemen.

Naast een kwaliteitslabel ook een certificaat

Om als bedrijf outplacement te mogen aanbieden, werkte Véronique Innegraeve, senior consultant bij Introduce, zich terug in wat betreft de huidige wetgeving en legde met succes een examen af bij Certo (Federgon). Door het behalen van het certificaat zal ze bij Introduce, naast rekrutering en assessments, ook kandidaten in outplacement begeleiden. Véronique kan terugvallen op 5 jaar ervaring in loopbaan-begeleiding, een outplacement project voor het Ministerie van Defensie en 20 jaar ervaring in Human Resources. “De bedoeling is om in een eerste fase de ontslagen medewerker emotioneel op te vangen. Een ontslag komt vaak hard aan en het is belangrijk om voldoende stil te staan bij de verwerking ervan.” vertelt ze. “ Nadien brengen we de sterktes van de kandidaat in kaart, bouwen we samen aan een sterk CV en ondersteunen we gericht bij hun zoektocht naar een nieuwe job of een passende activiteit als zelfstandige. Door hiernaast nog steeds actief te zijn in werving en selectie en assessments, kan ik kandidaten de hedendaagse manier van solliciteren aanleren. De meer extraverte kandidaten stimuleer ik bijvoorbeeld om een sollicitatiefilmpje te maken en toe te voegen aan hun kandidatuur”.

We helpen al 'people into business' bij

Plasman Plastics
Rousselot
Bostoen
Barry Callebaut
Supremo
Sbhpp Vyncolit
Eurofit