Hoe installeer ik mijn Chipolo?

Foto: 

In deze blogpost met bijhorende video vindt u een handleiding terug voor het installeren en gebruiken van uw Chipolo. - 5 min

Chipo-wat?

Verliest u ook wel eens uw sleutels, uw handtas of uw bagage? Chipolo is 's werelds luidste bluetooth tracker, die ervoor zorgt dat je je spullen nooit meer kwijt geraakt. Hang, kleef of bevestig de Chipolo aan uw dierbaarste spullen en speel ze nooit meer kwijt. Ook als je regelmatig je telefoon verliest, kan dit gadget handig zijn. Je hoeft niet langer aan iemand te vragen om even naar je gsm te bellen, want met de Chipolo weet je het in twee klikken. Zelfs wanneer hij op stil staat! De Chipolo maakt het zelfs mogelijk om jouw spullen te tracken over de hele wereld. Sleutels vergeten tijdens je citytrip naar NYC? Die vind je zo terug! 

Installatie 

In deze alinea overlopen we stapsgewijs de installatie van de Chipolo op uw smartphone. De bijhorende Chipolo-app kan je terugvinden in de AppStore (iPhone) en de PlayStore (Android). 

(1) Ga naar de AppStore of PlayStore en zoek via het vergrootglas naar "chipolo" om de Chipolo-app terug te vinden. Download de gratis Chipolo-app.

(2) Open de Chipolo-app en meld je aan met jouw Facebook of Google account, of maak een Chipolo account aan. 

(3) Registreer jouw Chipolo door het "+" icoontje aan te klikken.

(4) Link jouw Chipolo aan jouw smartphone, door te dubbelklikken op jouw Chipolo. 

(5) Geef je Chipolo een naam, zoals "Sleutels", "Handtas", "Bagage", ... 

Klaar! 

Gebruik 

Na de installatie kan je aan de slag met je Chipolo. Er zijn verschillende mogelijkheden die je kan uittesten. 

(1) Bel je Chipolo op. Klik de Chipolo die je wenst op te bellen aan in het beginscherm. Klik vervolgens op "Bellen" om de Chipolo te laten rinkelen. Zet het geluid weer af door op de Chipolo te klikken. 

(2) Bel je smartphone op. Dubbelklik op de Chipolo om je smartphone te doen rinkelen. Deze zal ook rinkelen wanneer hij op stil staat. Zet het geluid weer af door te klikken op "Stop met rinkelen" wanneer je je smartphone gevonden hebt. 

Let op: Bij sommige software versies van iPhone kan het zijn dat deze functie niet werkt wanneer de app van Chipolo niet actief is op je smartphone. Het is daarom aan te raden dat je de Chipolo-app steeds op de achtergrond laat open staan. Alleen zo weet je zeker dat je Chipolo je smartphone kan bellen. Bij de meeste Android modellen doet dit probleem zich niet voor.  

(3) Lokaliseer je Chipolo. Wanneer je Chipolo te ver weg is en/of er geen bluetooth verbinding of lokalisatie mogelijk is, zal je je Chipolo niet kunnen opbellen. Je kan hem dan wel lokaliseren door middel van de Google Maps-app. Klik in het beginscherm van de app de Chipolo aan die je wenst te zoeken. In de app wordt een verkleinde weergave getoond van de Google Maps-app. Door hierop te klikken, kan je de Google Maps-app openen en bekijken waar je Chipolo het laatst gezien werd. Wanneer je terugkeert naar de Chipolo app, kan je er ook voor kiezen om jou met een sms op de hoogte te houden wanneer je Chipolo gevonden werd.

Videohandleiding

Één beeld zegt meer dan duizend woorden. In deze video leggen we stap voor stap uit hoe je de Chipolo installeert en hoe je hem kan gebruiken. 

Chipolo verwijderen? 

Elke Chipolo kan slechts gelinkt worden aan één account. Wanneer je een Chipolo wil verwijderen of wanneer je hem wil registreren op een ander account, volg je de volgende stappen. 

(1) Klik in het beginscherm van de Chipolo-app op de Chipolo die je wenst te verwijderen. 

(2) Ga naar "Personaliseer". 

(3) Scroll helemaal naar beneden en klik op "Verwijder Chipolo". 

Jouw Chipolo is nu opnieuw beschikbaar voor een ander account. 

 

Wij hopen dat de Chipolo een nuttig gadget voor u kan zijn en wensen u prettige feestdagen namens het hele Introduce-team!