Breaking news in HR land

Foto: 


GENT – Conessence en Introduce bundelen hun krachten en kennis als HR-dienstverlener om hun HR specialisatie nog steviger in de markt te zetten. Met HR Essentials voorzien ze zowel in rekrutering en selectie van HR profielen, als in HR interim management. Nancy De Bonte en Ilse Lefebvre zetten hun schouders onder dit gezamenlijk project en zullen hun team van HR consultants met hun jaren kennis en ervaring in rekrutering en interim management ondersteunen, zodat zij u de beste service aanbieden.


Beide bedrijven uit het Gentse kenden hun ontstaan in 2010. Introduce dat actief is in rekrutering en selectie van bedienden en kaderleden, interim management, assessment centers en consultancy, werd opgericht door Nancy De Bonte en enkele vennoten. Edwig Tanghe hield in dezelfde periode Conessence boven het doopvont. Dit bedrijf, waar Ilse Lefebvre instaat voor het dagelijks bestuur, is gespecialiseerd in interim management van financiële profielen, consultancy en het rekruteren van boekhoudkundige, financiële en HR-profielen.

Specialisatie

“We zijn eigenlijk sinds onze oprichting contact blijven houden met elkaar”, vertelt Nancy De Bonte. “Op een bepaald moment merkten we dat de markt meer en meer vroeg naar specialisten in plaats van naar generalisten. Daarom besloten we bij Introduce om een experten-partnership aan te gaan voor de financiële profielen en deze door te verwijzen naar Conessence en vice versa.”

Samenwerking in plaats van concurreren

Ilse Lefebvre: “Toen wij uiteindelijk naast financieel advies ook begonnen met HR, een domein waar Introduce al langere tijd in actief was, dachten we: “Waarom zouden we niet samenwerken in plaats van elkaar te beconcurreren? Na enkele gesprekken kreeg dit plan vrij snel gestalte onder de naam HR Essentials. Dinsdag werd de akte officieel getekend.”

Joint venture

Met HR Essentials richten de twee bedrijven, die apart blijven bestaan, een joint venture op waarin ze beiden 50% van de aandelen bezitten. “Ik ben ervan overtuigd dat deze samenwerking een enorme meerwaarde voor onze klanten betekent. Met Introduce alleen al hebben we een database van zo’n 2000 kandidaten gespecialiseerd in diverse HR domeinen. Nu kunnen we daar de database van Conessence aan toevoegen, waardoor we onze klanten een zeer uitgebreide talentenpool kunnen aanbieden”, besluit De Bonte.

De maatschappelijke zetel van HR Essentials bevindt zich in het Maaltebruggekasteel te Gent. Daarnaast beschikt HR Essentials over satellietkantoren in Lievegem, Roeselare, Antwerpen en Brussel.

Wil je graag meer weten? Neem een kijkje op www.hressentials.be of contacteer Nancy de Bonte op +32 474 98 39 63 of via nancy@hressentials.be

Het oorspronkelijke artikel vind je op www.madeinoostvlaanderen.be/nieuws/unieke-joint-venture-in-hr-land/