TLDR? Short version: Klantenevent "Relight your fire"

Foto: 

TLDR?

Oftewel “Too long, didn’t read”. Onze vorige blogpost over ons klantenevent gemist of te weinig tijd gehad om hem volledig te lezen?

Niet getreurd in deze “short version” vatten we de belangrijkste punten van de avond nog eens voor je samen.

Wil je toch  nog meer lezen, dan kan dit in de oorspronkelijke versie van onze blog.

Klanteneventen @ Introduce

Traditiegetrouw houdt Introduce jaarlijks een klantenevent, ook nodigen we steeds twee gastsprekers uit en wordt dit gevolgd door een plezierig en gemoedelijk netwerkmoment. Dit jaar was het thema “Relight your fire” en waren Barbara Torfs en Nic Balthazar onze “special guests”.

Barbara Torfs -  als eerste fris en fit aan het woord

We beginnen met de conclusie van Barbara Torfs’ verhaal: meer bewegen werkt!

Barbara volgt sinds kort de operationele, Belgische activiteiten binnen de Herculean groep op. Dit bedrijf, i.s.m. Springbok Coaching, biedt hun klanten een nieuwe methodiek aan omtrent geïntegreerd gezondheidsbeleid.

Als je als bedrijf overweegt om dit te introduceren op de werkvloer, belichtte Barbara alvast enkele zaken die je “road to success” kunnen faciliteren:

 • Ga eerst na of je de vraag “Why?” goed kan beantwoorden: is er een scheppend kader aanwezig voor dergelijke initiatieven?
 • Wanneer het waarom duidelijk gesteld is, houd je best de voeten op de grond, zet als organisatie realistische doelen voorop (het lopen van een marathon versus de 10 km in de lokale dorpskern).
 • Het cliché van bottom-up-werken geldt ook in deze, laat spontaan activiteiten groeien vanuit de werkvloer/werknemers.
 • Té is nooit goed, dus wees ook waakzaam naar je mensen toe, bescherm hen voor zichzelf voor ze (letterlijk) uitvallen.
 • Onderschat de kracht van een kick-off niet, maak er een leuk gebeuren van, wat ook de teamspirit ten goede komt.
 • Als bedrijfsleider kan het helpen om de gedachte “walk the talk” aan te houden en een voorbeeldrol op te nemen. Duid ook enkele personen aan die tot ware ambassadeurs van het project kunnen bekroond worden.
 •  

En onthoud: mensen die zich beter in hun vel voelen hebben ook meer kans op een hoger energielevel en betrokkenheid met hun bedrijf. Misschien toch het overwegen waard om bewegen op de werkvloer breder te installeren?

Nic Balthazar – een aansluitend verhaal  

Een aansluitend verhaal. Of eerder een situering van de noodzaak aan positieve initiatieven op de werkvloer.

De “working society” kampt met de spiraal van de negatieve gedachten, perfectionisme, slaapstoornissen, fysieke klachten, … Bij sommigen met een burn-out tot gevolg.

De nood aan een ommezwaai naar positiever denken is, net zoals in zijn film "Everybody happy", hoog, hierbij vind je enkele handvaten die Nic ons aanreikte:

 • De innerlijke criticus verpersoonlijken is maar één truc om de negatieve spiraal te doorbreken: het gaat over jezelf ont-MOETEN, want hoe vaak zouden we beter wat vriendelijker spreken tegen onszelf.
 • Of de lat hoog leggen, zo hoog dat je er onder kan lopen. Het zijn metaforen die de ernst van ons huidig denken illustreren.
 • Op “dode momenten” of net na een STRESS-erende situatie kunnen en bewegen helpen om te RESST-en.
 • Het digital detox-en kan ook ademruimte geven en “kijkcijferdruk” weghelpen.
 •  …

Bij Introduce blijven we nog steeds jullie HR-dienstverlener, al proberen we de “human resources” ook op te tillen naar “happy resources”.

Volgende editie

Introduce wil volgend jaar de lat even hoog leggen en staat steeds open voor suggesties naar thema en sprekers toe.

Een kleine voetnoot, ons jaarlijks klantenevent is “by invite only”. Dus indien we elkaar nog niet ont-MOET hebben, kruisen onze wegen hopelijk nog in 2017 of in het voorjaar van 2018 om je er op die manier bij te hebben op ons - dan al zevende editie - klantenevent.